Bresser Science MTL 201 50-800x trinoculaire microscoop
De Bresser Science MTL 201 50-800x trino microscoop is een speciale reflectielicht microscoop waarmee niet-transparante oppervlakten geobserveerd kunnen worden met hoge vergrotingen (50x-800x). Het solide ontworpen instrument is ideaal voor het werken in de metallografie (bijvoorbeeld microscopie van opgepoetste samples zoals metalen of legeringen), mineralogie, precisie vervaardigingen en electronica. Deze microscoop is geschikt voor wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en industriële productie (bijvoorbeeld kwaliteitscontrole).
Vergroting en kop
De vergroting van de microscoop is minimaal 50x en maximaal 800 keer. Dit wordt bewerkstelligd met behulp van twee WF 10x oculairen en vijf DIN plan-achromatische objectieven (5x, 10x, 20x, 40x en 80x). Deze objectieven zijn geplaatst in de revolverkop. De tubussen staan onder een hoek van 30 graden; de derde tubus is voor een optionele camera.
Extra info
Deze microscoop is voorzien van een grote objecttafel van 250mm bij 230mm. De tafel kan via een grof- en fijnregeling afgesteld worden. De halogeen verlichting is eveneens regelbaar middels een traploze dimmer. Ook is de Bresser Science MTL voorzien van een field diafragma, die gecentreerd kan worden. Om nog scherpere beelden te krijgen kunt u de meegeleverde kleurenfilters gebruiken (geel, groen en blauw).
Uitleg trinoculaire microscoop
Een trinoculaire microscoop is in principe hetzelfde als een binoculaire microscoop maar dan met een extra tubus waar een microscoopcamera in bevestigd kan worden. Een trinoculaire microscoop kan zowel een biologische als een stereomicroscoop zijn. Het voordeel van een trinoculaire microscoop is dat er zowel met de ogen als met een camera die op de computer aangesloten wordt gekeken kan worden.
Meestal worden trinoculaire microscopen geleverd zonder microscoopcamera. In slecht een enkel geval wordt camera voor een trinoculaire microscoop los meegeleverd of is deze al in de microscoop gemonteerd. Let bij het gebruik van een microscoopcamera op dat de levensduur korter is dan die van de microscoop.